Blog-Aripioare dulci-picante

16
Mar-2017
Aripioare dulci-picante

Ingrediente :

1 kg aripioare de pui (fara varfuri)

sare, piper negru

Glazura dulce-picanta :

35 gr unt

3 catei usturoi

1 lingurita ghimbir razuit (pasta)

1 lingura sos de soia

60 gr gem de ardei iute (cca 3-4 linguri)

sucul de la 1 lime

Portii: 2-3

Preparare

Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri).

Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde).

Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau gem de chili pana va place.

Cand aripioarele sunt gata, se aduce iar sosul la fierbere. Se pun aripioarele in sos, fara sa turnati grasimea lasata de carne.

Se fierbe totul, amestecandu-se pana aripioarele sunt frumos glazurate si sosul s-a "lipit" de ele (nu dureaza mult, 1-2 minute). La final aripioarele se pot presara cu seminte de susan si ceapa verde. Sunt bune cu orez cu susan.

Pofta buna!